Kipcaravan

12 april 2020

Kipcaravan bij zorgboerderij Vreike-hof in Ospel

De afgelopen maanden zijn we bij Zorgboerderij Vreike-hof druk bezig geweest met het bouwen van onze mobiele kippenstal “kipcaravan”.

In deze kipcaravan is plaats voor ongeveer 250 biologische legkippen en is volledig volgens de richtlijnen van de biologische legkippensector gebouwd.

Doordat we deze kipcaravan kunnen verplaatsen hebben de kippen altijd vers gras ter beschikking. Dit bevordert de gezondheid en het welzijn van de kippen. Naast vers gras en water krijgen ze biologisch kippenvoer verstrekt. De kipcaravan is voorzien van natuurlijke ventilatie. Stroom voor verlichting van de stal wordt geleverd door zonnepaneeltjes op het dak. ’s Avonds sluit de kipcaravan automatisch.

De kippen hebben de vrije uitloop op percelen waar we werken volgens de richtlijnen van de biologische landbouw.

Het voeren van de kippen en het rapen van de eieren is een mooie aanvulling op het aanbod van activiteiten op onze zorgboerderij.

De afzet van deze biologisch eieren zal plaats gaan vinden via onze winkel en de verkoopautomaat.

Afgelopen donderdag zijn de kippen naar de boerderij gekomen, waar ze voorlopig nog even worden binnengehouden in de kipcaravan. Binnen enkele weken zullen ze aan de leg zijn en kan de verkoop van start gaan. We houden jullie op de hoogte!